© 2003-2020
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z Bestellen

Home » Gemeente » Alpha-cursus

Welkom bij Alpha

logo Op dit moment is er geen Alpha cursus, maar bij voldoende animo kan dit wel georganiseerd worden. De ideale gelegenheid om kennis te maken met het christelijk geloof en het is nog gratis ook! Eventueel eerst gezellig eten en dan samen bezig zijn met de verschillende onderwerpen. Het zijn interactieve avonden waarbij we met elkaar in gesprek gaan over belangrijke thema's, waar dan ook de ruimte is om al je vragen te stellen.

De cursus
De Alpha-cursus is voor zowel gelovigen als niet-gelovigen een interessante kennismaking met het christelijk geloof van ongeveer elf avonden. We starten met een eenvoudige maaltijd en eventueel bekijken we eerst een filmpje uit de 'Alpha serie'. Daarna gaan we met een thema aan de slag. Er is een groepsleider die de avonden leidt, maar er is voldoende gelegenheid om samen verschillende zaken met elkaar te bespreken en om vragen te stellen. De volgende onderwerpen staan op het programma:

?Is er meer? ?De Bijbel lezen: waarom en hoe?
?Wie is Jezus? ?Hoe leidt God ons?
?Waarom stierf Jezus? ?Hoe kan ik het kwade weerstaan?
?Hoe kun je geloven? ?Geneest God ook nu nog?
?Bidden: waarom en hoe? ?Hoe zit het met de kerk?
?Waarom en hoe wij het de anderen moeten vertellen?

Bear Grylls bekend van het programma 'Ultimate Survival' heeft ook meegedaan aan Alpha. Daar gaat het filmpje hieronder over, het is in het Engels.

Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan de website van Alpha