© 2003-2024
linksonder Evangelie Gemeente Diemen

Website van A tot Z Bestellen

Home » De 5 troeven

De 5 Troeven

GOD

Als we over God gaan nadenken, dan is één van de eerste vragen die er bij ons opkomt: Bestaat God? Veel mensen zeggen van niet en anderen van wel. Er is dus verschil van mening. Zo komt er een andere vraag in beeld: Hoe kunnen we erachter komen of God al dan niet bestaat?

De vijf troevenMet andere woorden, is God een irrationele wensdroom van onzekere mensen, die een houvast nodig hebben? Is Hij een bedenksel uit het verleden, om zo de werkelijkheid te kunnen verklaren? Of… bestaat Hij?

Om dit soort vragen te kunnen beantwoorden moeten we onderzoek doen. De studie die zich hier mee bezighoudt wordt theologie genoemd. Theologie is de leer over God. Dit woord is afgeleid van het Griekse 'Theos' = God, en 'logos' = (onder andere) 'kennis' en 'leer'.

Veel mensen denken, dat er ten aanzien van Gods bestaan niet zo veel te onderzoeken valt. Dat is echter een vergissing. In werkelijkheid is er hier meer over geschreven en nagedacht, dan over welk ander onderwerp ook. Want hoewel geloof veel meer is dan een optelsom van feiten en inzichten, mogen we ons verstand nooit op nul zetten! Deze voorwaarde staat zelfs in het grote gebod. Het verstand doet dus voor honderd procent mee. Of zoals een christelijke professor eens opmerkte: "Ik kan niet met mijn hart omarmen wat mijn verstand verwerpt."

De vijf troeven

De schepping De Bijbel Jezus Christus De mens De Heilige Geest

Het christelijk geloof kent onder andere vijf 'troeven' die sterk in het voordeel van Gods bestaan pleiten. We zullen deze 5 belangrijke geloofsargumenten (redenen om te geloven) kort de revue laten passeren. Het gaat om:

1.De schepping
2.De Bijbel
3.Jezus Christus
4.De mens
5.De Heilige Geest

Klik op één van de bovenstaande onderwerpen om er meer over te lezen.